Ersağ Eskişehir  
Ersağ Üyelik

Ferhan Ayyıldız
Tel. : 0533 466 26 94
E-mail:
Sponsor no: 263213




Temizlik Ürünleri



TABİİ (DOĞAL) TEMİZLİK: SABUN

Önce doğallık ne demek onu açıklayalım isterseniz: 

YAĞ + KOSTİK= SABUN

Bildiğiniz ve aklınıza gelen tüm yağların kostikle muamelesinden sabun elde edilir. 

KOSTİK: Bir damlası insanın gözünü kör edebilir. 2 Damla kulaktan içeriye akıtılsa insanın beynini parçalamaya yeterlidir. Ama sabun yapılırken yağın yağ özelliği kalmadığı gibi kostiğin de bu parçalayıcı özelliğinden eser kalmaz. 

Kostik, Tuzruhu ve Çamaşır suyu aynı hammaddelerin ve tesislerin mamulleridir. 

ELEKTRİK ENERJİSİ+ TUZ = KOSTİK + TUZRUHU + ÇAMAŞIR SUYU 

Dünyadaki tüm ülkeler bu mamulleri elde etmek için aynı sistemi kullanırlar.(Klor-alkali tesisi).Kapalı bir tuzlu su havuzunda, arada yarı geçirken bir zar vardır, elektroliz uygulanmasıyla elde edilir. Su ve tuz iyonlarına ayrışır ve bu maddeler elde edilir. 

Türkiye ve tüm dünyada zeytinyağlı sabunun en kaliteli sabun olduğu bilinir. Marketlerde ise birçok sabun ambalajının üzerinde ‘’%100 DOĞAL-Zeytinyağlı ‘’ ibaresi ve bir de zeytin dalı bulunur. 

İstanbul Kasımpaşa’da bir zamanlar et sucuğu imalatı oldukça yaygınmış. Bu konunun üstatlarından birisi aşırı rekabetten bıkar ve bir tabela asar: %50 bıldırcın etinden et sucuğu diye. Bıldırcın eti en lezzetli et olduğu için sucuğu da mükemmel olacaktır. Herkes başına toplanır. Üstat bu işi nasıl yaptın diye. Cevap hazırdır: bir danaya bir bıldırcın, kullandım der. 

İşte marketlerdeki sabun etiketi de budur. Normal sabunun içerisine katılan az biraz zeytinyağı o sabunun tamamının zeytinyağlı gibi anlaşılmasına yeterlidir. İlk başta da bahsettiğimiz gibi tüm sabunlar, hangi yağdan yapılırsa yapılsın, tabiidir, doğaldır. 

Dış dünya ile irtibatımızı sağlayan en önemli elbisemizin, cildimizin temizliğinden bahsediyoruz. Çok hassas ve titiz davranmak zorundayız. Sadece %100 zeytinyağlı sabun kullanmakla beraber bu sabunda aranacak bir diğer özelliğin ise kesinlikle kimyasal veya sentetik bir dolgu veya katkı maddesi katılmamış bir sabun olması gerekmektedir. Basit bir misal verelim: Normalde bir koku açıkta bırakılsa uçar gider. Ama sabun veya şampuanlarda aylarca da kalsa koku gitmez. İşte kokunun uçmayıp kalmasını sağlayan özel kimyasal katkı maddeleri vardır. Bu kimyasal maddenin ise en kolay eriyeninin erime noktası 260 derecedir. Bu malzemeyi vücudunuzdan uzaklaştırmak isterseniz vücudunuza 260 derecelik birkaç yüz kg su dökmeniz icap eder. Ancak bu sayede bu kimyasalın zararlı etkilerini uzaklaştırmış olabilirsiniz. İnsan kemiği ise 230 derecede erir.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

En Yeni Ürünler

ERSAĞ DİŞ MACUNU 100 mg
Ersağ Diş Macunu 100 mg





ERSAĞ TERMAL ÇAMUR 200 MG
Ersağ Termal Çamur 200 mg




BEBEK YAĞI 200 ml
Bebek Yağı 200 ml





RENK AÇICI KREM 100 ml
Renk Açıcı Krem 100 ml




FORMA SOKUCU&ŞEKİLLENDİRİCİ DUŞ JELİ 1000 ml
Forma Sokucu&Şekillendirici Duş Jeli 1000 ml




YÜZ TONİĞİ (Normal & Yağlı Ciltler İçin)
Yüz Toniği (Normal & Yağlı Ciltler İçin)




AYAK BAKIM KREMİ
Ayak Bakım Kremi

 

Önemli Bilgiler

> Sağlığımız ve Deterjanlar
> "%100 Doğal" Yalanı Buraya Kadar mı?
> Kimyasallar ve Zararları
> Tabii (Doğal) Temizlik: Sabun


İletişim | Üyelik | Tüm içerik Ersağ'dan değiştirilmeden alınmıştır.